Διαφήμιση στο Facebook

Διαφήμιση στο Facebook:
Πώς να αυξήσετε τις πωλήσεις σας με την βοήθεια των PROMO WEB EXPERTS

 

διαφημιση στο facebook

 

Σαφώς και έχετε ακουστά ότι η διαφημιση στο facebook οδηγεί σε αύξηση πωλήσεων και φέρνει περισσότερα έσοδα για την επιχείρησή σας.
Αλλά είναι λογικό να μην γνωρίζετε ΠΩΣ οργανώνεται και εκτελείται αυτό επιτυχημένα…

Τα κοινωνικά δίκτυα, και ειδικά το Facebook, αποτελούν ένα αποδεδειγμένο και αποτελεσματικό εργαλείο ψηφιακής διαφήμισης. Με τη σωστή διαχείριση και τη στρατηγική εφαρμογή τους, είναι βέβαιο πως κάθε επιχείρηση που διαφημίζεται στα social media θα καταφέρει να ξεχωρίσει.

 

Μια επαγγελματική Facebook page δίνει αμέτρητες δυνατότητες και εξελιγμένα εργαλεία στόχευσης κοινού για να απευθυνθεί η διαφήμισή σας. Το γεγονός αυτό καθιστά τις προωθητικές καμπάνιες του Facebook εξαιρετικά αποτελεσματικές, ενώ τα μετρήσιμα αποτελέσματα και στατιστικά που μας παρέχει, μας εξασφαλίζουν αποτελεσματικότερη διαχείριση του διαφημιστικού μας budget.

Είναι δεδομένο, λοιπόν, πως με τόσα πλεονεκτήματα, η διαφήμιση στο Facebook -παρόλο που ξεπετάχτηκαν κι άλλες social πλατφόρμες (βλέπε TikTok)- εξακολουθεί και είναι πολύ αποδοτική.

Τα μόνα που χρειάζονται για να ξεκινήσετε διαφημιση στο facebook είναι:

  1. μια επαγγελματική σελίδα στο Facebook
  2. ένα προσωπικό προφίλ που θα είναι κύριος διαχειριστής
  3. και μια μέθοδος πληρωμής των διαφημίσεων

Χρειάζεται όμως προσοχή! Πολλοί επιχειρηματίες καταλήγουν να σπαταλούν χρήματα σε καμπάνιες που δεν λειτουργούν. Βεβαιωθείτε ότι δεν είστε ένας από αυτούς!

Αναγνωρίστε το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα και επικοινωνήστε το αποτελεσματικά μέσω στοχευμένων διαφημιστικών καμπανιών, και είναι βέβαιο πως θα τα καταφέρετε!

 

Γνωρίζοντας ότι ένα μεγάλο μέρος των online χρηστών χρησιμοποιούν το Facebook σε καθημερινή βάση, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες ο ιδανικός πελάτης-στόχος σας να βρίσκεται ανάμεσα τους.

Αν προετοιμαστείτε σωστά και εξοπλιστείτε με τις κατάλληλες γνώσεις, είναι βέβαιο πως θα έχετε αποτελέσματα. Θα έχετε τη δυνατότητα να λαμβάνετε ποιοτικά leads, να δημιουργήσετε μια ουσιαστικότερη σχέση εμπιστοσύνης με το κοινό σας και, τελικά, να αυξήσετε τις πωλήσεις σας.

 

Για τον λόγο αυτό, έχουμε ετοιμάσει για εσάς μια πλήρη περιγραφή των εργαλείων στόχευσης που θα σας κατευθύνει αποτελεσματικά ξεκινώντας με τις διαφημίσεις στο Facebook.

 

Ξεκινήστε με τη σωστή στρατηγική και επιλέξτε το κατάλληλο objective, το οποίο θα σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους μάρκετινγκ που έχετε θέσει. Τι είναι τα objectives; Τα objectives (διαφημιστικοί στόχοι) είναι, με απλά λόγια, η ενέργεια που θέλετε να πραγματοποιήσουν οι χρήστες όταν βλέπουν τις διαφημίσεις σας.

Ο ορισμός του στόχου μάρκετινγκ αποτελεί την πρώτη ενέργεια που πραγματοποιείτε κατά τη δημιουργία μιας νέας καμπάνιας. Το Facebook σας επιτρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε 6 διαφορετικές κατηγορίες στόχων μάρκετινγκ για τις διαφημιστικές σας καμπάνιες:

 

Χορηγούμενη Διαφήμιση στο Facebook: Στόχοι Μάρκετινγκ

διαφήμιση στο facebook στοχευση

Αναγνωρισιμότητα

  • Απήχηση (Reach)
  • Αναγνωρισιμότητα Επωνυμίας (Brand Awareness)
  • Προβολές Βίντεο (Video Views)
  • Αναγνωρισημότητα Καταστήματος (Store Location Awareness)

Επισκεψιμότητα προς την επιχείρηση

  • Κλικ σε Σύνδεσμο (Link clicks)
  • Προβολές σελίδας προορισμού (Landing page views)
  • Εκκίνηση επικοινωνίας με Μηνύματα (Messenger and WhatsApp)
  • Κλήσεις (Calls)

Αλληλεπίδραση με την επιχείρηση

  • Συγκεντρώστε Followers
  • Εκκίνηση επικοινωνίας με Μηνύματα (Messenger, Instagram and WhatsApp)
  • Προβολές Βίντεο (Video Views)
  • Αλληλεπίδραση με ανάρτηση (Post engagement)
  • Μετατροπές (Conversions)

Ανεύρεση Υποψήφιων Πελατών (Lead Generation)

  • Άμεσες φόρμες (Instant Forms)
  • Εκκίνηση επικοινωνίας με Μηνύματα (Messenger)
  • Μετατροπές (Conversions)
  • Κλήσεις (Calls)

Προώθηση Εφαρμογής

  • Εγκαταστάσεις Εφαρμογής (App installs)
  • Προώθηση Ενεργειών μέσα σε εφαρμογή (App events)

Πωλήσεις

  • Μετατροπές (Conversions)
  • Πωλήσεις από κατάλογο (Product Catalogue Sales)
  • Εκκίνηση επικοινωνίας με Μηνύματα (Messenger and WhatsApp)
  • Κλήσεις (Calls)

στόχοι καμπάνιας facebook

 

Έν κατακλείδι

Όσο μεγάλη η μικρή και αν είναι η επιχείρησή σας, το μόνο βέβαιο είναι πως μια σωστή στρατηγική μάρκετινγκ μέσω Facebook Ads θα σας βοηθήσει να έρθετε ένα βήμα πιο κοντά με το κοινό σας.

Χρησιμοποιήστε σωστά τα εργαλεία που σας παρέχει το Facebook και δείτε τις πωλήσεις σας να ανεβαίνουν! Δεν είστε ακόμα σίγουροι για το πώς; Απευθυνθείτε στην έμπειρη ομάδα της PROMO Web Experts και ελάτε να χαράξουμε μαζί το ψηφιακό μέλλον της επιχείρησής σας.

διαφημισεις στο facebook

Πιο αναλυτικά, τι πετυχαίνουμε με το Facebook Marketing
στην Promo Web Experts

Επαγγελματική ανάπτυξη & διαχείριση

Αναλαμβάνουμε την κατασκευή και τη διαχείριση της Facebook Page σας. Οι σελίδες αυτές μπορούν να βοηθήσουν την εταιρεία σας να επεκτείνει την παρουσία της στο διαδίκτυο και να την αναγάγει σε ένα ανώτερο επίπεδο, τοποθετώντας την επιχείρησή σας εκεί που σήμερα βρίσκεται καθημερινά το κοινό της.

Content Management

Αναλαμβάνουμε την ανάπτυξη θεματικών ενοτήτων περιεχομένου μέσα από την κατηγοριοποίηση του διαθέσιμου υλικού και τη δημιουργία long term content plan. Επιλέγουμε τα κατάλληλα εργαλεία προβολής του περιεχομένου. Αναπροσαρμόζουμε το περιεχόμενο στη μορφή που έχει τη μεγαλύτερη απήχηση.

Updating & Μonitoring

Καθημερινά πραγματοποιούμε έλεγχο στη Facebook σελίδα για τυχόν σχόλια και παρατηρήσεις. Ανανεώνουμε το περιεχομένου σε τακτά διαστήματα μέσα στην ημέρα με βάση τις ανάγκες και την ιδιαίτερη φύση του κάθε brand. Με αυτό τον τρόπο κρατάμε τους fans της σελίδας σε εγρήγορση και αυξάνουμε το ενδιαφέρον τους μέσα από ελκυστικά Facebook updates.

Διαχείριση Κρίσεων – Crisis Management

Επικοινωνώντας με το δικό σας γραφείο τύπου ή με τον brand manager έχουμε τη δυνατότητα να διαχειριστούμε οποιαδήποτε αρνητική κατάσταση προκύψει ή αρνητική αναφορά δημοσιευτεί στο διαδίκτυο με τέτοιο τρόπο ώστε να μετατρέψουμε την κατάσταση σε θετική εμπειρία μεταξύ των καταναλωτών και του brand σας.

Reporting-Μέτρηση Αποτελεσματικότητας

Καταρτίζουμε μηνιαία report μέτρησης της αποτελεσματικότητας της Facebook Campaign σας. Αναπτύσσουμε ποιοτικούς και ποσοτικούς δείκτες για λεπτομερή περιγραφή των στοιχείων που αποδίδουν με λεπτομέρεια την απήχηση της σελίδας σας και την πρόοδο της καμπάνιας σας.

Consulting στον Digital Στρατηγικό Σχεδιασμό

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε στη χάραξη και υλοποίηση της Digital Στρατηγικής που είναι η πλέον κατάλληλη για τον οργανισμό σας, μέσα από προτάσεις και ιδέες για την καλύτερη προώθηση των όσων θέλετε να προβάλετε. Θεσπίζουμε τους καταλλήλους στρατηγικούς στόχους και προτείνουμε συγκεκριμένες ενέργειες υλοποίησης για το πως η παρουσία σας στο Facebook μπορεί να αυξήσει την προστιθέμενη αξία όλων των online, digital δραστηριοτήτων σας

Facebook Applications

Οι εφαρμογές του Facebook προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης πιο προχωρημένων viral εφαρμογών, δίνοντας πρόσβαση σε ένα μεγάλο αριθμό χρηστών πέρα από τους fans της Facebook Page σας. Τα applications του Facebook δίνουν τη δυνατότητα στο brand να αξιοποιήσει το προφίλ κάθε χρήστη για τη δική του προβολή, καθώς μέσα από τις εφαρμογές αυτές, προκαλείται ένα viral effect γύρω από την εταιρεία και το brand, αυξάνοντας εκθετικά την προβολή τους στο κοινό.

Facebook Ads

Μέσα από τις διαφημίσεις στο Facebook έχετε τη δυνατότητα να προσελκύσετε ένα μεγάλο αριθμό καταναλωτών καθώς και να επωφεληθείτε από τις δυνατότητες ακριβής στόχευσης του target group σας. Στην Promo Web Experts δημιουργούμε κείμενα για το διαφημιστικό, αναπτύσσουμε ειδικό, βελτιστοποιημένο εικαστικό και αναλαμβάνουμε την επαγγελματική διαχείριση του Facebook Ads Budget για την επίτευξη των μέγιστων δυνατών clicks.