Digital Marketing

Η σημασία του Digital Marketing

Αν πιστεύετε ότι η εταιρεία σας χρειάζεται τη διαφήμιση ως εργαλείο ανάπτυξης, τότε σίγουρα γνωρίζετε και τη σημασία της προβολής της επιχείρησής σας στο internet.
Tα τελευταία χρόνια η διαφήμιση και η επικοινωνία μετακινούνται με αυξανόμενο ρυθμό από τα παραδοσιακά μέσα όπως η τηλεόραση, ο τύπος και η out door επικοινωνία, στο διαδίκτυο. Η ανάπτυξη του digital marketing και της διαφημιστικής προβολής γενικά μέσα από το διαδίκτυο, συμβαδίζει με την αύξηση της χρήσης και της επιρροής του.

Η ταχύτατη εξέλιξη των τεχνολογιών ευνοεί την πιο γρήγορη και οικονομική προσέγγιση του κοινού και των καταναλωτών, αλλά και ο διαφορετικός τρόπος ανάγνωσης των μηνυμάτων, μέσα από τα ηλεκτρονικά μέσα, δημιουργούν ένα καινούργιο τοπίο για το marketing.

Αυτό φυσικά δημιούργησε και την ανάγκη για θέσπιση νέων κανόνων, προσαρμογή της στρατηγικής marketing στα νέα δεδομένα, αναζήτηση των νέων ευκαιριών που προσφέρονται, με αποτέλεσμα να μιλάμε για ένα νέο περιβάλλον marketing, αυτό που ονομάζουμε διαδικτυακό μάρκετινγκ (digital marketing)

Πως το ψηφιακό μάρκετινγκ της Promo Web Experts θα σας βοηθήσει

Το digital marketing έχει μια σειρά από πλεονεκτήματα που κάνουν τη χρήση του απαραίτητη σε κάθε ιστότοπο. Στην Promo Web Experts μπορούμε να δημιουργήσουμε επιτυχημένες στρατηγικές που θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη δημοσιότητα και αυξημένες πωλήσεις.

Τα βασικά πλεονεκτήματα που έχει το ηλεκτρονικό μάρκετινγκ

Ζούμε σε μια ψηφιακή πλέον εποχή και εκατομμύρια άνθρωποι αφιερώνουν μεγάλο κομμάτι του χρόνου τους στο διαδίκτυο. Ο στόχος της Promo Web Experts όσον αφορά το online μάρκετινγκ θα είναι:

  • Να έχετε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και προβολή με χαμηλό κόστος
  • Να στοχεύσετε σε πωλήσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο
  • Να έχετε εύκολη διαχείριση περιεχομένου και συνεχή καθοδήγηση
  • Να λαμβάνετε πλήρη στατιστικά στοιχεία

Με τη βοήθεια και την υποστήριξη της ομάδας μας θα καταφέρετε να κερδίσετε το μέγιστο δυνατό. Αυτό θα γίνει με σύγχρονες και ιδιαίτερα αποτελεσματικές ηλεκτρονικές καμπάνιες μάρκετινγκ.

Digital marketing Ελλάδα: Οι παράγοντες επιτυχίας της Promo Web Experts

Στην Promo Web Experts διαθέτουμε μεγάλη εμπειρία στο online μάρκετινγκ και δημιουργούμε επιτυχημένες καμπάνιες για κάθε επιχείρηση. Οι καμπάνιες μας  θα σας προσφέρουν:

Χαμηλό κόστος

Εάν ακολουθήσετε κάποιο ψηφιακό μάρκετινγκ μεταπτυχιακό ή ασχοληθείτε ενεργά με αυτό, θα διαπιστώσετε πως υπάρχουν ιδιαίτερα αποδοτικοί τρόποι να περιοριστεί σημαντικά το κόστος. Αυτό γίνεται με συγκεκριμένη στόχευση, στην οποία θα βασιστούμε, δημιουργώντας μια συγκεκριμένη στρατηγική μάρκετινγκ με στόχους. 

Εύκολες μετρήσεις

Η απόδοση και η επιτυχία σε μια digital marketing εργασία είναι μετρήσιμες. Δεν χρειάζονται εβδομάδες ή μήνες για να βγουν συμπεράσματα για τις καμπάνιες που θα δημιουργήσουμε. Σας προσφέρουμε συγκεκριμένες πληροφορίες, πχ. για το πόσα από τα email που στείλατε παραδόθηκαν και πόσοι έκαναν κλικ στις διαφημίσεις.

Εύκολη διαχείριση

Με λίγα κλικ επιλέγουμε να επενδύσουμε περισσότερο σε καμπάνιες που αποδίδουν και να σταματήσουμε όσες αντίστοιχα δεν φέρνουν επιθυμητά αποτελέσματα. Σας βοηθάμε να πραγματοποιήσετε οι ίδιοι τη διαδικασία αυτή ή εναλλακτικά την αναλαμβάνουμε εμείς εξ ολοκλήρου. Τα απλά και σταθερά βήματα οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην επιτυχία.

Ακριβής στόχευση

Το ψηφιακό μάρκετινγκ σας δίνει τη δυνατότητα απόλυτης στόχευσης κοινού. Οι διαφημίσεις εμφανίζονται σε άτομα ανάλογα με τις προτιμήσεις και τα χαρακτηριστικά τους. Αυτό κάνει τελικά πιο αποδοτικές τις καμπάνιες και οι υπάρχοντες ή υποψήφιοι πελάτες σας δεν επιβαρύνονται με περιεχόμενο που δεν τους ενδιαφέρει. 

Κατακτήστε το ψηφιακό τοπίο και τον τομέα σας με το ηλεκτρονικό μάρκετινγκ

Η εταιρία μας γνωρίζει άριστα το διαδικτυακό μάρκετινγκ και μπορεί να προωθήσει αποδοτικά την επιχείρησή σας. Μέσω της δημιουργίας ενός σωστού πλάνου ενεργειών, όσο και με γενικές τακτικές προώθησης στον παγκόσμιο ιστό θα σας δώσουμε τη δυνατότητα μεγαλύτερης επισκεψιμότητας και επιπλέον πωλήσεων. Επικοινωνήστε μαζί μας για μια αποτελεσματική και κερδοφόρα στρατηγική προώθησης.

Οι τρεις βασικές αρχές για την δημιουργία μιας σελίδας επιχείρησης

Προβολή

Εξασφαλίζει ολοκληρωμένη παρουσίαση και αποτελεί από μόνη της ένα μέσο προβολής.

Κύρος

Εκφράζει το κύρος, το μέγεθος, την ποιότητα και τις αξίες ενός οργανισμού.

Marketing

Λειτουργεί ως ισχυρό εργαλείο marketing και ισχυροποιούνται οι πωλήσεις σας.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν διαφημιστείτε online

Η διαφήμιση δεν είναι πανάκεια και δεν μπορεί να μας λύσει όλα τα προβλήματα. Για να είναι αποτελεσματική πρέπει να ακολουθούμε κάποιους κανόνες.

Η διαφήμιση δεν μπορεί να βελτιώσει ένα προϊόν, παρά μόνο την εικόνα του. Θα πρέπει να φροντίζουμε λοιπόν για την ποιότητα του προϊόντος ή για την προβολή της σωστής και όχι μιας ψεύτικης εικόνας του.

Η διαφήμιση δεν απευθύνεται οπουδήποτε. Θα πρέπει να γνωρίζουμε τις αγορές και το κοινό που απευθυνόμαστε.

Η ιστοσελίδα που θα φτιάξουμε για την επιχείρηση σας θα έχει περιεχόμενο το οποίο

  • Δεν είναι αδιάφορο
  • Είναι αξιόπιστο
  • Είναι σχετικό με την επιχείρηση που προβάλλει
  • Είναι απλό και ευχάριστο, χωρίς να κουράζει
  • Δημιουργεί καλή φήμη γύρω από αυτό που προβάλλει
  • Είναι σωστά προσανατολισμένο γύρω από την επιχείρηση και τα προιόντα

Τι περιλαμβάνει το Digital Marketing ;

Google Ads - Digital Marketing PROMO web experts

Google Ads

Το Google Ads είναι ένα εργαλείο με το οποίο εμφανίζονται διαφημίσεις βάση των λέξεων που χρησιμοποιούν οι χρήστες κατά την αναζήτηση οποιασδήποτε πληροφορίας, στην κορυφή των αποτελεσμάτων.

Με το Google Ads πετυχαίνουμε συνεχή ροή πολύ μεγάλου αριθμού επισκεπτών και κατα συνέπεια πελατών καθώς και χαμηλότερο κόστος από άλλες μορφές προώθησης.

Search Engine Optimization (SEO)

Το Search Engine Optimization γνωστό και σαν SEO είναι η διαδικασία κατά την οποία πραγματοποιούμε ενέργειες βελτιστοποιήσης εσωτερικά και εξωτερικά από την ιστοσελίδα μας ώστε να κερδίσουμε οργανικά πιο ψηλές θέσεις. Εσωτερικά, μέσα απο τεχνικές διορθώσεις βοηθάμε τις μηχανές αναζήτησης να καταλαβαίνουν τι διαβάζουν (λέγεται on site seo) ενώ εξωτερικά αποκτώντας συνδέσμους (backlinks) από άλλες ιστοσελίδες – σκεφτείτε το σαν PR, όσα περισσότερα website αναφέρουν τη σελίδα σας τόσο πιο πολύ ανεβαίνετε στα “μάτια” της Google και συνεπώς στις κατατάξεις (λέγεται και off site seo).

Το SEO μπορεί να πάρει 2-12 μήνες για τα πρώτα ενδεικτικά αποτελέσματα και είναι επίπονη διαδικασία γι’αυτό και το σωστό SEO συνήθως έχει υψηλό κόστος. Καμία εταιρεία δεν μπορεί να δώσει εγγυήσεις στους πελάτες της για το που θα φτάσουν καθώς η Google δεν αποτελεί ιδιοκτησία του κάθε προγραμματιστή και κατ’ επέκταση δεν είναι εφικτό να υπολογιστεί σε ποια θέση θα φτάσει η ιστοσελίδα, πότε θα αλλάξει ο αλγόριθμος ή ποια τακτική θα ισχύει με το επόμενο algo update όπου και μπορεί να εξαφανιστεί το site σας ή να ανέβετε πιο πάνω σε θέση. Μέσα όμως από κάποιες προσιτές τακτικές έχουμε δει να υπάρχουν αποτέλεσμα από τη 1η εβδομάδα κιόλας, χωρίς βέβαια να ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις.

Local Search Engine Optimization (Local SEO)

Local Search Engine Optimization(SEO) ονομάζεται η διαδικασία βελτιστοποίησης μιας ιστοσελίδας με τρόπο τέτοιο ώστε να κερδίζει υψηλότερες θέσεις κατάταξης στα οργανικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης (και κυρίως της Google) σε τοπικό επίπεδο.

Με τη διαδικασία αυτή πετυχαίνουμε Υψηλή κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης, αύξηση πωλήσεων καθώς και εδραίωση Brand Name

Search Engine Marketing (SEM)

Το Search Engine Marketing γνωστό σαν SEM είναι η διαδικασία κατά την οποία φροντίζουμε οι μηχανές αναζήτησης να εμφανίζουν την ιστοσελίδα μας στα πρώτα αποτελέσματα ανεξάρτητα του τρόπου που ψάχνει ο χρήστης. Εάν για παράδειγμα αναζητά “γυναικεία παπούτσια” ή “ginekia papoutsia” ή ακόμα και ανορθόγραφα, με λάθη “γυνεκια παπούτσια”, με σωστό SEM η σελίδα σας θα εμφανίζεται πάντα στα πρώτα αποτελέσματα.

Κρίνοντας ακόμα και από εσάς τους ίδιους, θα καταλάβετε πως σχεδόν κανείς δε φτάνει μέχρι τη δεύτερη σελίδα στο Google για να βρει κάτι που ψάχνει εκτός αν είναι πολύ εξεζητημένο. Οπότε ακόμα και εάν η σελίδα σας υπερτερεί σε περιεχόμενο και εμφάνιση εάν δεν εμφανίζεστε στην πρώτη σελίδα αποτελεσμάτων είναι σχετικά δύσκολο ο υποψήφιος πελάτης να σας βρεί. Τις πρώτες θέσεις στο Google τις επιτυγχάνουμε με τη μέθοδο PPC (Pay Per Click). Φυσικά μια στρατηγική SEM πρέπει να συνυπάρχει με μια στρατηγική SEO προκειμένου να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.

Mobile Marketing

Το Mobile Marketing περιλαμβάνει όλες τις διαδικασίες και στρατηγικές που πραγματοποιούνται προκειμένου μια επιχείρηση/brand να επικοινωνήσει και να συνδεθεί με το κοινό του μέσα από διαδραστικούς τρόπους χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε κινητή συσκευή.Τελευταία παρατηρείται πως οι σελίδες λαμβάνουν μεγάλο μέρος της επισκεψιμότητάς τους από τα κινητά τηλέφωνα. Αυτό οφείλεται στο ότι τα smartphones έχουν κατακλύσει την καθημερινότητα μας.

Οι χρήστες smartphone τα χρησιμοποιούν για τις αναζητήσεις τους στο διαδίκτυο, για να μπουν στα προφίλ τους στα social media, για να τραβήξουν φωτογραφίες και video και για να προβούν σε αγορές. Όλα τα παραπάνω εκμεταλλεύτηκαν αποτελεσματικά ορισμένες εταιρίες και προχώρησαν στην προσαρμογή των websites τους, ώστε να είναι mobile friendly.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι σελίδες που είναι αρμονικά προσαρμοσμένες στα κινητά τηλέφωνα κατατάσσονται πιο υψηλά στις μηχανές αναζήτησης.

Email Marketing

Το Email Marketing είναι όταν μια εταιρεία στέλνει ένα εμπορικό μήνυμα σε μια ομάδα ανθρώπων με τη χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μείνετε συνδεδεμένοι με τους πελάτες σας ενώ παράλληλα προωθείτε την επιχείρησή σας.

Μέσω της αποτελεσματικής χρήσης του μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορείτε να διατηρήσετε την τρέχουσα βάση με τους πελάτες σας στοχεύοντας παράλληλα σε νέες αγορές.

Ακόμα μπορείτε εύκολα να παρακολουθείτε πόσο αποτελεσματική είναι μια καμπάνια email marketing και να παρατηρήσετε αν η επιστροφή της επένδυσής σας είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη συγκριτικά με τις πιο παραδοσιακές καμπάνιες μάρκετινγκ.

Display Marketing (& Remarketing)

Display Marketing εννοούμε τον τρόπο διαφήμισης μέσω banners που θα εμφανιστούν εμπρός στο χρήστη σε διάφορες ιστοσελίδες. Περιλαμβάνει πολλές διαφορετικές μορφές και περιέχει στοιχεία όπως κείμενο, εικόνες, κίνηση (animation) και βίντεο. Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει και εσείς διαφημίσεις στα site που επισκέπτεστε και ίσως κάποια από αυτά να σας ακολουθούν όπου και αν πάτε.

Όσο εκνευριστικό και ανούσιο ίσως κάποιοι από εσάς να τα θεωρείτε, τα display banners είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά όταν θέλουμε να κάνουμε brand awareness, να αυξήσουμε πωλήσεις ή να περάσουμε το μήνυμα που θέλουμε πάντα σε στοχευμένο κοινό. Τα μεγαλύτερα κανάλια για μπάνερ αυτήν τη στιγμή είναι το Google Adsense και Facebook Ads.

Brand Name (Εταιρική Ταυτότητα)

Η εταιρική ταυτότητα μιας επιχείρησης δημιουργείται για να εκφράσει το «εταιρικό πρόσωπο», τη δημόσια εικόνα της, ώστε να προσδώσει κύρος, σοβαρότητα και αναγνωρισιμότητα στην καθημερινή επικοινωνία με τους συνεργάτες και τους πελάτες της. Μέσω της εταιρικής ταυτότητας, στόχος είναι να παρουσιαστούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της επιχείρησης, να περνάνε ξεκάθαρα και με σαφήνεια τα απαραίτητα μηνύματα προς τους υποψήφιους πελάτες και να καθιερωθεί η επιχείρηση στη συνείδηση του κόσμου ώστε να είναι εύκολα αναγνωρίσιμη.

Συνεπώς, είναι απαραίτητη και πολύ σημαντική η δημιουργία της εταιρικής ταυτότητας μιας επιχείρησης.Δημιουργούμε τα στοιχεία που είναι απαραίτητα προκειμένου η επιχείρησή σας να έχει μία ενιαία εικόνα με μία κοινή φιλοσοφία.